Başkan Ergün, Nurlupınar Mahallesini Ziyaret Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesine bağlı Nurlupınar Mahallesi’nde düzenlenen iftarın ardından mahallede vatandaşlarla bir araya geldi.

Başkan Ergün, Nurlupınar Mahallesini Ziyaret Etti

Başkan Ergün, Nurlupınar Mahallesini Ziyaret Etti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesine bağlı Nurlupınar Mahallesi’nde düzenlenen iftarın ardından mahallede vatandaşlarla bir araya geldi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler ilçesine bağlı Nurlupınar Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. İlk olarak mahallede düzenlenen iftara katılan Başkan Ergün, ardından mahalle meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Ergün’e, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, MHP Manisa İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe eşlik etti. Vatandaşlar yeni imar planları için Başkan Ergün’e teşekkür etti. Başkan Ergün ve konuklara Nurlupınarspor atkısı hediye edildi.

Başkan Ergün, çevreci yatırımları anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “9-10 gün sonra bir seçim var. 3 dönemdir, 15 yıldır Manisa’ya hizmet etme noktasında çalışıyoruz. Son iki dönemdir Büyükşehir Belediyesi olmamız ile birlikte 17 ilçede 1088 mahalleye birçok hizmet yaptık, yapıyoruz da. Bütün ilçelerimizin 68’e yakın vahşi çöp alanlarının hepsini kapattık. Aktarma istasyonları yaptığımız alanlarda Türkiye’de bir ilk olarak trenle taşımacılığı başlattık. Vatandaş açısından, geleceğimiz açısından daha sağlıklı bir çevreyi çocuklarımıza bırakma açısından 40 yıllık çöp sorununu çözdük. Atıksu arıtma tesisleri yaptık. 17 ilçe merkezinin 16’sında tesisimiz var. 2014’te devraldığımız tesisler yüksek işletme bedelleri nedeniyle çalıştırılamıyordu. Bugüne kadar sadece atıksu arıtma tesislerine 811 milyon TL yatırım yaptık” dedi.

İmar planları ile Nurlupınar’ın da sorunları çözüldü

35 yıldır yapılamayan imar planlarını yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Bu bölgede imar 10 kat olacak şekilde planlamalar yapıldı. 2009-2014’te o zaman Büyükşehir değildik. O zaman engel olundu. Bütün hazırlıklar boşa gitti. Kim kaybetti? Manisa kaybetti. Sonra Büyükşehir olduk. Alan mecra büyüdü. Yine yoğun çalışarak imar planlarını hazırladık. Yine itirazlar geldi. Yeniden kurum görüşlerini aldık. Yeniden yapılaşmanın, bölgesel kalkınmanın ve depreme dayanaklı konutların yapılması için yeni imar planları şarttı. İmar planları sayesinde Spilkent Projesini hayata geçirdik. 1442 konutun temelini attık. İlimizin bu hattı da yeni konutları, yeni altyapıları, geniş yolları ile modern bir yapıya kavuşacak” dedi.

 İki tren yolu arasında kalan konutlara Spilkent’ten yeni konut teklifi

Başkan Ergün, konuşmasının son bölümünde ise, “Sağından ve solundan iki tren yolu geçen bir alanımız var. 2’inci tren yolunun buradan kalkması için başvurduk ancak onay çıkmadı. Mecburen tren yolu orada kalıyor. Buraya kalkıp yeni bina yaptıramazsın. Ben de diyorum ki burada kaç tane konut varsa gelsinler Spilkent’ten daire vereyim onlara. 36 ay sonra Spilkent’teki konutları teslim edeceğimizi ilan etmiştim. Bu alanı da bu bölgenin yeşil alanı olarak açalım, şahane bir peyzaj alanı olsun” dedi.