Devletimizin Gücü ve Gönül Bağımızla Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan ile birlikte Turgutlu’da Avşar ve Derbent Mahallelerini ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin sevgisiyle karşılanan Başkan Ergün ve Oğan’ın ziyareti vatandaşların ilgisiyle açık hava toplantısına döndü. Hayali projelerle çıktıkları yolda, yalan siyaset yaparak vatandaşları kandırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Ergün, ”Biz, Cumhurbaşkanımız ve liderimiz ile birlikte bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşımak için uğraşıyoruz. Devletten alacağımız güçle, milletvekillerimizle, bakanlarımızdan alacağımız güçle bu zamana kadar yaptıklarımızı yine Manisa’mıza kazandıracağız ”dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretlerine Turgutlu ile devam etti. Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan, AK Parti Manisa eski Milletvekili Süleyman Turgut, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, KAÇEP İl Başkanı Gonca Aras, MHP İlçe Başkanı Halil Konuş, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Baş, KAÇEP İlçe Başkanı Hatice Durak ile birlikte Avşar ve Derbent Mahallerini ziyaret eden Başkan Ergün, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Seçim otobüsü ve kalabalık bir araç konvoyuyla mahalleleri ziyaret eden Başkan Ergün ve Oğan’ı vatandaşlar alkışlarla ve sevgi gösterileriyle ağırlandı. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Ergün ve Oğan daha sonra, kendini bekleyen kalabalık kitlelere hitap etti. İlk olarak Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Devletimizin Gücü ve Gönül Bağımızla Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Devletimizin Gücü ve Gönül Bağımızla Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan ile birlikte Turgutlu’da Avşar ve Derbent Mahallelerini ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin sevgisiyle karşılanan Başkan Ergün ve Oğan’ın ziyareti vatandaşların ilgisiyle açık hava toplantısına döndü. Hayali projelerle çıktıkları yolda, yalan siyaset yaparak vatandaşları kandırmaya çalıştıklarını belirten Başkan Ergün, ”Biz, Cumhurbaşkanımız ve liderimiz ile birlikte bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşımak için uğraşıyoruz. Devletten alacağımız güçle, milletvekillerimizle, bakanlarımızdan alacağımız güçle bu zamana kadar yaptıklarımızı yine Manisa’mıza kazandıracağız ”dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, ilçe ziyaretlerine Turgutlu ile devam etti. Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan, AK Parti Manisa eski Milletvekili Süleyman Turgut, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, KAÇEP İl Başkanı Gonca Aras, MHP İlçe Başkanı Halil Konuş, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Baş, KAÇEP İlçe Başkanı Hatice Durak ile birlikte Avşar ve Derbent Mahallerini ziyaret eden Başkan Ergün, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı.  Seçim otobüsü ve kalabalık bir araç konvoyuyla mahalleleri ziyaret eden Başkan Ergün ve Oğan’ı vatandaşlar alkışlarla ve sevgi gösterileriyle ağırlandı. Vatandaşlarla tek tek selamlaşan Başkan Ergün ve Oğan daha sonra, kendini bekleyen kalabalık kitlelere hitap etti. İlk olarak Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan, kısa bir selamlama konuşması yaptı.


Kamu Kaynakları Etkin Kullanılıyor
Oğan’ın ardından konuşan Başkan Ergün de, vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek sözlerine başladı. Yeniden aday gösterilmesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerini bir kez daha ileten Başkan Ergün, “Finale yaklaştık. Her gün, her saat çok önemli vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Mali kriterlere baktığımız zaman son 10 yıl içinde hep ilk 3 içerisinde yer aldık. Allah utandırmasın, emanet edilene riayet ederek hizmetlerimizi yapmaya çalıştık. Maliye Bakanı’mız Sayın Mehmet Şimşek Manisa‘ya geldiğinde ben de kendisine belediyede sunum yaptım. Mali kriterlerimizi ve yatırımlarımızı yüzdelik olarak kendisine sundum. Yıllık bütçesinin yüzde 40’ını yatırıma ayıran bir Büyükşehir Belediyesi olduğumuzu kendilerine söyledim. Böyle bir oran yakalamanın gerçekten zor olduğunu belirterek bizleri tebrik etti. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinde kendisine bu iki konuyu sundum. Kendisi de bizleri tebrik ederek onore etti. Allah onlardan razı olsun. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin parasını arttırarak sahada yatırım yapıyoruz. 17 ilçede 1088 mahallemize hizmet götürmeye çalışıyoruz ”dedi.



Hizmet Yapmadı Diyenlere Cevabını Verdi
Kendisine yönelik yapılan yersiz eleştirilere de cevap veren Başkan Ergün,” Turgutlu‘ya ne yaptı diye soruyorlarmış? Hizmet yapmadı diyenlere sesleniyorum. Yıllardır ölümlü kazaların olduğu,  Alparslan Türkeş Kavşağı’nı kim yaptı? İzzettin, Urganlı, Çatal ve Çıkrıkçı Köprülerini kim yaptı? Gıda bankaları, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri’ni kim hizmete sundu?  Atık Su Arıtma Tesisi’ni kim yaptı? Kapalı Pazaryeri Otoparkı kim yaptı?  Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Fatih ve diğer prestij caddelerini alt yapılarını üst yapılarını aydınlatmalarını kim yaptı? Allah’tan korkun be. Şimdi 50 milyon TL yatırım yaptığımız Selvilitepe’de Tepe Sokak ve Irlamaz Caddeleri’nin sonuna geliyoruz. 12 mahallemizin alt yapılarını yaptık. 65 km kanalizasyon ve içme suyu boruların döşemişiz. İlçe merkezindeki ana caddelere 17 km yağmur suyu hattı döşenmiş. Bugün Turgutlu artık su içinde kalmıyor. Arabaların yarısına kadar suları bastığı Turgutlu’yu unutmayın arkadaşlar. Bu yatırımları yapmamış olsaydık Turgutlu ne haldeydi varın siz onu düşünün hizmet yapmadı diyenlere bunları anlatın” ifadelerini kullandı.
Bizden İstediği Caddelere Bir Çivi Bile Çakmadı
Tren garı bölgesinde ve istasyon altında da önemli yatırımların gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Ergün, “Tren garı ve istasyon altında 2 km uzunluğunda içinden araba geçecek şekilde büyük menfezlerle Turgutlu’nun en alt noktasındaki sıkıntıyı da gideriyoruz. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Başkan geldi, caddeleri istedi, ben de al helali hoş olsun dedim. Aldıktan sonra o caddelerin bakımını üstüne bir çivi çaktı mı? Biz ne yaptıysak hepsi aynı şekilde duruyor. Bazı sokaklarda geçerken gördüm lambaları yanmayan yerler var insanlar orada yürüyor, vatandaşlarımız yürüyor aileler çocuklarıyla yürüyor” diye konuştu.
Onun Cevabını Cumhurbaşkanımız Verdi
Turgutlu’da her dönem bir partiden aday olan birisi olduğunu söyleyen Başkan Ergün, “Turgutlu‘da böyle her yere oynayan birisi var biliyorsunuz değil mi? Geçen dönemde bir partiden aday oldu. Bu seçimlere bir iki ay kala adaylar belli olmadan aday adaylığını AK Parti’den yapan, geçen dönemde seçimi kaybeden ama Cumhuriyet Halk Partisi’ne Turgutlu’yu teslim eden, Cumhur İttifakı’nın burada kaybetmesine sebep veren insan, burada aday gösterilmeyince hemen çark etti, başka partiden aday oldu. Şimdi diyor ki ben seçimi kazandım, kazandıktan sonra da AK Parti’ye geçiş yapacağım. O kadar kolay değil. Cumhurbaşkanımız onun cevabını verdi. Hadi oradan dedi. Bizden gidenlere yol açık dedi. Onun cevabını ben değil, Cumhurbaşkanımız veriyor” dedi.
Ferdi’ye Cevabı Kendi Adayları Verdi
Son günlerde iki ton suyun 1 TL olacağı yönünde söylemler olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Ben açık konuşmasını severim. Ben hayal satmadım bugüne kadar. Her zaman gerçekleri konuştum. Allah çok şükür bugüne kadar veremeyeceğimiz hesap olmadı. Hiçbir zaman yalan söylemedim. 15 senedir sizlerin verdiği oylarla bu makamı temsil ediyorum. Bize verilen emaneti sizlere aktarmaya çalışıyorum ve en iyi şekilde yönetmeye çalışıyorum. Şimdi soruyorum size İzmir, Aydın, Muğla, İstanbul ve Ankara hangi partide. Bunların hepsi de CHP’de. Şimdi iki ton su 1 TL diyenler önce gidecekler kendi belediyelerinde ilan edecekler, orada açıklayacaklar 1 TL’yi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı geçen hafta bir açıklama yaptı. Onun söylemi şu şekilde; ‘Bütçeyi hesaba katmadan indirimler vaat etmek popülizmdir, oy almak için insanları istismar etmektir’ dedi. Yani yalan söylemeyin dedi. Bu da Ferdi’ye cevap olsun. Ben söylemiyorum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi’ye veriyor cevabı” diye konuştu.
MASKİ’nin Kapısına Kilit Vuramazsın


2009 ve 2014 yıllarında CHP’den karşısında bir aday olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “2019’da karşıma çıkamadı, karşımda bir daha aday olamadı. Şimdi CHP Genel Başkanı. Şimdi Özgür Özel’e son günlerde sen Başkan mısın diyenler çoğaldı. Esas eş Başkanı İstanbul’da İmamoğlu. Varın siz karar verin Genel Başkan mı değil mi? Manisalı hemşerilerimiz bunun da kararını verir inşallah. İmamoğlu da İstanbul’da seçildiği zaman suları indiriyorum dedi. Şimdi Ferdi’nin söylediği gibi. Peki bunu yapabildi mi? İstanbul’da yapamadı. Sonra başkan olunca çark etti, ne açıkladı? Ferdi’ye bir cevap da İstanbul’dan geldi. ‘Yasaya göre İSKİ maliyeti altında su temini yapamayız, İSKİ‘yi batırmaya çalışıyorlar. Ben bunu yaparsam yasaya göre suç işlemiş olurum’ diye indirim yapmadı. Bu da Ferdi’ye ikinci cevap oldu. Yani yasaya uygun değilmiş. Aynı Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan’ı üçüncü cevabı Ferdi’ye verdi. Demiş ki ‘Kanun suyu maliyetinin altına satamazsın diyor. Biz kanunlara uyan partiyiz’. Manisa’nın yeni adayı iki ton su 1 TL diyor. Buradan ilan ediyorum. Yapamazsın Ferdi yapamazsın. Benim hemşerilerimi kandıramazsın MASKİ’nin kapısına kilit vuramazsın. Şimdi altyapı isteyen muhtarlarım var, ilan ettiğimiz bazı mahalleler var. Bunların alt yapılarını yapacağız. Muhtarı gidecek diyecek ki benim altyapıya ihtiyacım var. Ferdi Efendi ‘ben suyu 1 TL yaptım altyapını yapamıyorum’ mu diyeceksin. Turgutlu‘nun da içinde olduğu 23 arıtma var. Ben arıtmaları çalıştıramıyorum, kapatmam lazım mı diyeceksin. Ben buradan şunu söyleyeceğim. Atma Ferdi din kardeşiyiz, yalan söyleme” dedi.
Işınlanacak Mıyız Havaalanına
15 Dakikada Manisa’dan İzmir Havaalanına gidilecek bir tramvay projesinin açıklandığını belirten Başkan Ergün, “Bu aklıma geldikçe ben gülüyorum. Sekiz havuzun olduğu yerden tramvay yapıyor Manisa’ya İzmir’in havaalanına 15 dakikada gidiyor. Bunu kendisi söylüyor. Atmak da bu kadar olur mu? 15 dakikada tramvayla İzmir’e havaalanına gideceksin. Allah aşkına milletin aklıyla oynamayın. Kendinizi güldürmeyin. Sen önce İZBAN projesinin Devlet Demiryolları, yani Ulaştırma Bakanlığı ile yapman gerekiyor devlet işbirliğini. Sağlayabilecek misin? Bunu açıklarken İZBAN‘a gittin mi? Devlet Demir Yolları’nın Genel Müdürü ile konuştun mu? Fizibilite çalışmasını yaptın mı? Nasıl 15 dakikada götüreceksin. Işınlanacak mıyız oraya bilemiyorum. Yalan o kadar çok ruhlarına işlemiş ki, gözleri var görmüyorlar”dedi.


Allah Hepinizden Razı Olsun
Cumhur İttifakı’nın birlikteliğine vurgu yapan Başkan Cengiz Ergün, “Devlet kapı gibi arkamızda. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz birlikte bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşımak için uğraşıyorlar. Bizler de onların neferleriyiz. Devletten alacağımız güçle, milletvekillerimizle, bakanlarımızdan alacağımız güçle bu zamana kadar yaptıklarımızı yine Manisa’mıza kazandıracağız. Turgutlu Belediye Başkanı olarak Yunus Oğan kardeşimizi Belediye Başkanı yapacağız. Turgutlu‘da yapacağımız hizmetlere devam edeceğiz inşallah” dedi. Konuşmasının son bölümünde Başkan Ergün, gösterilen yoğun ilgi için memnuniyeti paylaşarak, “Allah hepinizden razı olsun bizleri bu gece mutlu ettiniz. Allaha emanet olun” diye konuştu.