HAYDİ MANİSA 2. ŞİFALI OTLAR FESTİVALİNE !

HAYDİ MANİSA 2. ŞİFALI OTLAR FESTİVALİNE !

Şehzadeler Belediyesi'nin desteği, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi'nin öncülüğünde 03 Mart 2024 Pazar günü saat 09.00 – 18.00 arasında Tarihi Kurşunlu Han'da Manisa 2. Şifalı Otlar Festivali düzenlenecek.  Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  Manisa'nın  şifalı otlar açısından adeta bir cennet olduğuna dikkat çekerek,  vatandaşları kentin şifalı otlarının tanıtılacağı  festivale davet etti.

 

Manisa Şifalı Otlar Festivali'nin bu yıl ikincisi düzenlenecek.  03 Mart 2024 Pazar günü saat 09.00'da tarihi Kurşunlu Handa başlayacak olan festival gün boyu şifalı otların tanıtımı  ve çeşitli etkinlikler ile devam edecek.  Şehzadeler Belediyesi'nin desteği, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi'nin öncülüğünde Manisa Pazarcılar Odası ve  Manisa İl Tarım Müdürlüğü'nün de işbirliği ile düzenlenecek festivalin hazırlıkları başladı.

"MANİSA ŞİFALI OTLAR AÇISINDAN ADETA BİR CENNETTİR"

Festivalin amacına ilişkin bilgi veren Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Muzaffer Yurttaş "Ülkemiz şifalı bitkiler açısında adeta bir cennettir. Anadolu coğrafyasında 12 bin çeşit şifalı bitki yetişmektedir. Bunun 4 bini endemik yani sadece ülkemize özgüdür. Manisa şifalı otlar açısından adeta bir cennettir. Bu kadar geniş bitki çeşitliliğine sahip bir bölgede bulunup bunları tanımamak ve tanıtmamak büyük bir eksiklik olacaktır. Manisa Şifalı Otlar Festivali olarak bizler, halkımızın binlerce yıldır doğadan toplayıp sofrasına koyduğu ve faydalarının dilden dile aktarıldığı şifalı bitkilerimizi ve şifalı otlarımızı tanıtmak amacıyla Manisa 2. Şifalı Otlar Festivalini düzenleyeceğiz. Bunun geleneksel hale gelmesini diliyoruz. Her bahar başlangıcında şifalı otlarımızı tanımak, doğadan toplayıp halkımıza ulaşmasına öncülük etmek, çevremize ve doğamıza sahip çıkmak için gelecek yıllarda da festivallerimize devam edeceğiz. Manisalı hemşehrilerimizle birlikte çıkacağımız bu yolculuğun her yıl bir öncekinden daha güzel hale geleceğine inanıyoruz." dedi.

"TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ"

Vatandaşları festivale katılmaya davet eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise şöyle konuştu; " Tarihi Kurşunlu Han içerisinde 03 Mart 2024 Pazar günü saat 09.00 – 18.00 arasında düzenlenecek olan festivale tüm halkımızı davet ediyoruz. Şehzadeler Belediyesi olarak, zengin bitki çeşitliliği bulunan Manisa’mızda halkımızın binlerce yıldır toplayıp sofrasına koyduğu ve faydalarının dilden dile aktarıldığı şifalı bitkilerimizi ve şifalı otlarımızı tanıtmak amacıyla bu festivalimizin ilki 2022 yılında düzenlemiştik. Bu festivalde; ovalardan dağlardan toplanan bu şifalı otları satın alabileceğiniz gibi, festival havasına uygun şekilde halk oyunları ve türküler eşliğinde saçta yapılan otlu saç pidelerimizden de tadabileceksiniz. Baharın başlangıcında tarihi handa şifalı otları satın alabileceğiniz ve güzel bir gün geçirebileceğiniz bu festivale bekliyoruz. Manisa için ben de destek vermek istiyorum diyen herkesin bu alanda yeri olacaktır."