Manisa Büyük Şehir Başkan Adaylarını Tanıyalım

31 Mart Yerel Seçimleri Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayları  

Manisa Büyük Şehir Başkan Adaylarını Tanıyalım

31 Mart Yerel Seçimleri Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayları

 

Cumhur İttifakı Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı  Cengiz Ergün,

Cengiz ERGÜN kimdir?

Cengiz Ergün 1960 yılında Manisa'da doğdu. Eğitim ve askerlik gibi zorunlu ayrılıklar dışında hayatının büyük bir bölümünü Manisa’da geçirdi. Merhum Cemal Ergün ve merhume Nihal Ergün'ün oğlu olan Cengiz Ergün ilkokulu sırasıyla Murat Germen , Necatibey ve Gazi İlkokulu’nda okudu. Ortaokulu Şehitler Orta Okulu'nda, Liseyi İzmir Fatih Lisesi'nde tamamladı. Üniversite Lisans eğitimini Muğla Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde aldı ve 1980 yılında mezun oldu.

 Erzincan'da vatani görevini yaptıktan sonra Manisa'da inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma kurdu ve iş hayatına atıldı. Müteahhit olarak Uncubozköy Mahallesi başta olmak üzere Manisa’da bir çok projeyi başarıyla hayata geçirdi. 30 yıllık ticaret hayatında hiç bir devlet, belediye veya bayındırlık ihalesi almadı.1981 yılında en büyük destekçisi ve eşi Şeyda Ergün ile hayatını birleştirdi. Cengiz Ergün, Hande ve Merve isimli iki kız evlat babasıdır.

 Manisa'ya hizmet edebilmek için çeşitli dönemlerde sosyal faaliyetlerin içinde yer aldı. Bunlardan Manisaspor Kulübü Başkanlığı en büyük gurur kaynağı oldu. 1999 – 2000 futbol sezonun ikinci yarısında yapılan Genel Kurul’da Manisaspor Kulübü Başkanı olarak seçildi. Manisaspor'u ekibiyle birlikte 3'ncü Lig'den alarak 2004 – 2005 futbol sezonunda tarihinde ilk defa Süper Lig’e taşıdı. Bu başarı Manisa için sportif, sosyal ve ekonomik anlamda bir dönüm noktası oldu.

27 Aralık 2008 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Manisa Belediye Başkan Adayı olarak halkının karşısına çıktı. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Manisalıların teveccühü ile Manisa tarihinin en yüksek oyunu alarak Manisa Belediye Başkanı seçildi. 2009-2014 yılları arasında Belediye Başkanlığı görevini başarıyla sürdürdü. Çöp sorunundan parklara, kaldırımlardan yollara, sosyal etkinliklerden spora, tarihi alanlardan ilçe ve köylere kadar ayrım yapmadan bir çok prestij projeye imza attı.

 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden tekrar aday oldu ve kazandı ,böylece Manisa'nın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olma unvanını aldı. HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ diyerek yola çıkan Cengiz Ergün’ün MANİSA’YA HİZMET SEVDASI HİÇ BİTMEDİ.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde yüzde 52.77 oranında oyla 3’üncü kez Belediye Başkanlığına seçilen Cengiz Ergün, Manisa’da 3 dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı olmuştur.

CHP Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek,

Ferdi ZEYREK Kimdir?

Ferdi Zeyrek 1977 yılında Manisa'da doğdu. Babası Manisa Çarşı Eşraflarından Tıraşçı Ahmet, Annesi ise ev hanımıdır. İlk, Orta ve Lise eğitimini Manisa'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Mühendislik/Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Ferdi Zeyrek 2003 yılında Nurcan Zeyrek ile evlendi. Zeyrek 3 kız babasıdır.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra Memleketi Manisa’da Mimari Projeler ve İç Tasarım işleri yapan kendi şirketini kurdu. Şehrin imarı, yeniden yapılaşması konusunda aktif rol oynayan Ferdi Zeyrek, Uluparkıma Dokunma, Beyazfil Yıkılmasın Platformlarında Yöneticilik, Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Derneklerde çeşitli görevlerde bulundu. Manisa Mimarlar Odası’nda 7 yıl boyunca önce yöneticilik sonra Başkanlık yaptı. Manisa Akademik Odalar Birliği’nde de görev aldı. Ayrıca 2012-2014 yılları arasında Manisaspor Yönetim Kurulu’na seçildi.
2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Örgütü’nde de İmar Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı olarak görev yaptı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

 İyi Parti Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Özcan,

Gürhan Özcan Kimdir?

Op.Dr. Gürhan Özcan ortopedi ve Travmatoloji Uzmanıyım. 1968 doğumlu evli ve 1 kız 2 erkek çocuk babasıyım. İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nden 1985 yılında mezun oldum. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdim.

 

Gelecek Partisi Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ,

Selcuk Özdağ Kimdir?

Selcuk Özdağ, 07.08.1958 tarihinde Konur’da doğdu. Baba adı Halil, anne adı Hatice’dir.

Manisa Gençlik ve Spor Akademisi, 9 Eylül Buca Eğitim Fakültesi ve A. Üniversitesi Tarih Bölümü’nün ardından Gazi Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans ve Doktorasını tamamladı. 2012 yılında Doçent oldu.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı Ankara/Keçiören Müdürlüğü, Basın Yayın Enformasyon İzmir İl Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi ve Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

  1. 25. 26.’ncı Dönemde Manisa, 28.Dönemde ise Muğla Milletvekili seçildi. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ve Çevre Komisyonu üyelikleri yaptı. Darbeleri Araştırma Komisyonu Üyeliği, Soma Maden Kazası ve Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Üyeliği ve 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonu Başkan Vekilliği görevlerini ifa etti. Özbekistan-Türkiye, Kostarika-Türkiye, Macaristan-Türkiye Parlamentolar arası dostluk grubu üyeliklerinde bulundu.

2019 yılında kurulan Gelecek Partisi’nin Kurucular kurulu başta olmak üzere 2019-2023 yıllarında Partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. TBMM’nde Saadet-Gelecek Partilerinin birlikte oluşturduğu Parlamento Grubunun Grup Başkanı olarak görevini devam ettirmektedir.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şb. Başkanlığı da yapmış olan Özdağ, İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Yeniden Refah Partisi Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Hatice Nur Germir ,

 Hatice Nur Germir Kimdir?

 

Hatice Nur Germir , Haziran 1966 tarihinde İzmir Karataş'ta, üç çocuklu memur bir ailenin en küçük ferdi olarak doğdu. İlk okul tahsilini Duatepe İlkokulu, Orta ve Lise tahsilini Karataş Lisesi'nde tamamladı. Haziran 1987'de Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nden iyi derece ile mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Para Banka Ana Bilim Dalı'nı "Merkez Bankası'nın Bankaları Denetlemesi ve Bunun Ekonomiye Yansıması" Yüksek Lisans tezi ve 2000 yılında "1990 Sonrası Dönemde Kısa Vadeli Kredi Taleplerinin Değerlendirilmesinde Banka Özkaynak Kârlılığının Araştırılması" başlığını taşıyan tezi ile Doktora derecesini tamamladı.1987 yılı Temmuz ayında Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. Konak Şubesi'nde Stajyer Üniversite Öğrencisi olarak başladığı meslek hayatına, 1988 yılında İzmir/Gıda Çarşısı Şubesi'nde Teller (Gişe Çalışanı), 1989- 1998 yılları arasında aynı bankanın Teftiş Kurulu Başkanlığı nezdinde Teftiş Kurulu Üyesi/ Banka Müfettişi ve 1998- 2001 yılları arasında İzmir/Güzelyalı Şube Müdürü olarak devam etti. 2001 yılından bu yana Manisa Celal Bayar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Finans ve Bankacılık Bölümü'nde Öğretim Üyesi olarak görevine devam etmekte olup 2004- 2007 yılları arasında Gördes Meslek Yüksekokulu'nda Müdürlük görevini icra etmiştir. Ulusal ve Uluslararası düzeyde birçok Kongre'de sunduğu bildiriler yansıra makale, kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü nezdinde birçok projenin Yürütücülüğünü yapmıştır. Manisa Şehzadeler Kaymakamlığı İlçe Tüketici Hakem Heyeti, Manisa İl Tüketici Hakem Heyeti ve Adalet Bakanlığı Bilirkişi Daire Başkanlığı nezdinde Bankacılık üzerine Bilirkişilik yapmaktadır. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir kız çocuk Annesidir. Doğayı ve tüm canlıları sever, onların hayatlarına katkı sunmaya çalışır. Evindeki ve sokaklardaki kedi ve köpeklere gönüllü olarak bakmaktadır.

 

Zafer Partisi Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Parlak ,

 

Gökhan Parlak Kimdir?

Gökhan Parlak, 1 Ocak 1980 tarihinde Manisa'da doğmuş olup, eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Denizcilik sektöründe yöneticilik ve operasyon müdürlüğü yapmış olan Parlak, aynı zamanda denizcilik liselerinde öğrencilere dersler vermiş ve sosyal sorumluluk projelerine katılmıştır. Evli ve bir kız çocuğu babası olan Parlak, İngilizce ve Rusça dillerini bilmektedir.

 Zafer Partisi'nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Parlak, Manisa'nın gelişimi ve refahı için çalışacaklarını belirterek, tüm Manisalıların desteklerini beklediklerini ifade etti.

 

Memleket Partisi Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Gülnur Efe ,

 Gülnur Efe Kimdir? 

Günur Efe, Memleket Partisinin yerel seçimler için seçime gireceği bölgelerdeki adaylarını açıklamasının ardından belirlenen isimlerin kim olduğu pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. Bu isimlerden biride Manisa Büyükşehir belediye başkanlığı için ismi belirlenen Gülnur Efe oldu. Gülnur Efe'nin hayat hikayesi hakkında henüz net bir bilgi bulunmamakta. Gülnur Efe Memleket Partisinin Manisa kurucu il başkanlığını görevini sürdürmekte. Memleket Partisi binasında gerçekleştirilen kongrede resmen başkanlığa seçilmişti.

   

Hüda Par Manisa Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Yahya Samihsan ,

 Yahya Samihsan Kimdir?

 

Yahya Samihsah, 1984 yılında Diyarbakır'da doğdu.

İlkokul öğrenimini Manisa'da tamamladı.

Farklı sektörlerde ticaret yapmaktadır.

Umut Kervanı Vakfı başta olmak üzere insani yardım alanında faaliyet yürüten farklı sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptı.

HÜDA PAR ile aktif siyasete başladı. Manisa il başkanlığı görevini yaptı. 2018 Genel Seçimlerinde HÜDA PAR Manisa milletvekili adayı oldu.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.