Yeniden Refah Partisi, Akhisar'da seçime giremiyor!

Yeniden Refah Partisi, Akhisar'da seçime giremiyor!

Yeniden Refah Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı Hızır Şenol, dün akşam Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) başvuru süreleri hakkında yaptığı açıklamanın ardından tüm evrakları hazırlayıp YSK'ya zamanında ulaştıklarını belirtti. Ancak, vergi dairesi içinde yer alan YSK ofisine saat 17.00'de girmelerine rağmen, asıl başvuru katına 17.02'de ulaşabildikleri için başvurularının reddedildiğini ve konunun kurula taşındığını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Akhisar Belediye Başkan Adayı Hızır Şenol. Bugün saat 13.30’da Akhisar İlçe Seçim Kurulu önünde yaptığı basın açıklamasında, “Dün akşam itibari ile YSK’nın son başvuru süreleri ile alakalı bir açıklama yapılmıştı. Biz de başvurularımızla alakalı evraklarımızı hazırladıktan hemen sonra YSK’ya geldik ve başvurumuzu yaptık. Tabiki bu başvuruyu yaptığımız itibari ile biz vergi dairesinde bulunuyoruz. Bu binaya her ne kadar 17.00’da girmiş olsak da YSK’nın bulunduğu 4.kata saat 17.02’de girmiş olduğumuz için başvurumuz reddedilmiştir ve kurula kalmıştır. Bugün kurul saat 12.00’de toplandı ve toplanmasının neticesinde de Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin seçime katılmamız yönünde oy vermesi AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin de seçime girmememiz noktasında ve aynı zamanda 2 memur YSK İlçe Başkanının red oyu ile birlikte toplamda 5’e 2 oy çıkmak suretiyle seçime katılmamız reddedildmiş bulunmaktadır.

An itibari ile seçime giremiyoruz

Lakin bu süreçte bizimle birlikte olan bize gönül veren gönül bohçasında bizlere yer açan kıymetli destekçilerimizi, halkımız ve gerçekten Akhisar’ın hak ettiği hizmete kavuşması noktasında ciddi bir mücadele veren herkese çok ama çok teşekkür ediyorum. Siyaset çok düzgün ve insan yönetme sanatıdır. Ancak maalesef siyaseti kirleten yine biz insanlarız. Dolaysıyla bu konularla ilgili yada bu başvuru süreci ile ilgili türlü spikülasyonlar olursa şunu ifade etmek istiyorum. Ben 33 yaşında kardeşiniz olarak hayatımı ticaret ve para kazanmaktan ziyade onu ve itibar kazanma yolunda vakfetmiş bir kişiyim. Dolayısıyla bu noktada farklı düşüncelere girmek yada farklı iş birlikleri farklı anlayışlar içerisinde olmak bana ve bizimle beraber olan tüm arkadaşlarımıza yakışmayacak bir harekettir. Dolayısıyla gelmiş olduğumuz bu süreçte ve alınan bu karara saygı duymakla beraber bu karar bizim mücadelemiz Akhisar’ın hak ettiği değeri alması ve hak ettiği değerlere ve hak ettiği hizmetlere vakıf olması noktasında verilen karar bizim için nokta niteliğindedir. Bu karar bizi hedefimizden yıldırmayacak, çaydırmayacak tam aksine son sürat Akhisar’ımız için mücadele etme noktasında bizleri kamçılayacak ve teşvik edecektir” dedi.