Başkan Ergün, Manisa’mızı Türkiye Yüzyılına Hep Birlikte Taşıyacağız

Başkan Ergün, Manisa’mızı Türkiye Yüzyılına Hep Birlikte Taşıyacağız

Başkan Ergün, Manisa’mızı Türkiye Yüzyılına Hep Birlikte Taşıyacağız

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa mitingi öncesinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan on binlerce vatandaşa hitap etti. Büyükşehir olduktan sonra Manisa’da yaklaşık 11 milyar liralık yatırımla 1060 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Cengiz Ergün, Cumhur İttifakının zaferi için canla başla çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Ergün , “Yüce Allah’ın izni ve milletimizin iradesiyle Manisa’mızı Türkiye Yüzyılı’na hep birlikte taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Manisa Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Manisalılara seslenen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sayın Cumhurbaşkanım, Cumhurbaşkanı Yardımcım, Grup Başkanvekillerim, Cumhur İttifakı Milletvekillerimiz, MYK Üyelerimiz, Cumhur İttifakı İl Başkanlarımız, İlçe Başkanlarımız, Muhterem Hanımefendiler, Beyefendiler, Değerli Hemşerilerim, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Türk ve Türkiye Yüzyılı’nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımızı Manisa’mızda ağırlıyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel toplantıya ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, Şehzadeler Şehri Manisa’mıza hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bu güzel alanı dolduran, Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakına desteğini gösteren kıymetli partililerimize, Cumhur İttifakının değerli gönüldaşlarına ve siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Rabbim, bu güzel birlikteliğimizi daim etsin. Allah hepinizden razı olsun. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

Yeni Zaferlere İmza Atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının açıklanmasıyla birlikte Cumhur İttifakı bünyesinde yeni zaferlere imza atmak için yola çıktıklarını belirten Başkan Ergün, “Cumhur İttifakı çatısı altında ülkemiz genelinde olduğu gibi, Manisa’mızda da Cumhur İttifakının zaferi için canla başla çalışıyoruz. Yüce Allah’ın izni ve milletimizin iradesiyle Manisa’mızı Türkiye Yüzyılı’na hep birlikte taşıyacağız. 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımızı ağırlıyor olmak, bu yoğun maratonda bizleri mutlu etmiş, büyük bir moral kaynağı olmuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye, Manisa’mıza olan ilgileri ve şahsıma olan güvenleri nedeniyle teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.

 

1060 Büyük Projemizle Her Zaman Üst Sıralarda Yer Aldık

Başkan Cengiz Ergün, konuşmasının devamında, “Gösterdiğiniz teveccühle 3 dönemdir mensubu olmaktan gurur duyduğum Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini Manisa’mızda ortaya koyduk. Bize olan güveni hiçbir zaman boşa çıkarmadık. 10 yıllık bir büyükşehir olmamıza rağmen hayata geçirdiğimiz 1060 büyük projemizle 30 Büyükşehir içerisinde her zaman üst sıralarda yer aldık. Hepiniz biliyorsunuz ki 2014 yılında büyükşehir olduğumuzda bir masa ve sandalyeyle kurduğumuz personeli, araç ve ekipmanı yetersiz olan bir MASKİ ve Büyükşehir belediyesinden, bugün geldiğimiz noktada aldığı ödüllerle, bütçesini en iyi yöneten, bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran bir büyükşehir belediyesi olmanın gururunu yaşıyoruz.

Bugün; alnımızın akıyla,

Bugün; büyük bir gururla,

Ve bugün büyük bir mutlulukla bir kez daha söylemek istiyorum ki;

Manisa; bütçesini en iyi yöneten şehirdir.

Manisa; en fazla yatırımı yapan şehirdir.

Manisa; evlatlarımız için doğayı en çok koruyan şehirdir.

Manisa; çiftçisini baş tacı eden şehirdir.

Manisa; yoksulun, dar gelirlinin, ihtiyaç sahibinin yanında olan şehirdir.

Manisa, hemşerilerinin emanetine sahip çıkarak kamu kaynaklarını en iyi kullanan şehirdir” ifadelerini kullandı.

 

11 Milyar Liralık Yatırım Yaptık

Manisa’da Büyükşehir olduktan sonra yaklaşık 11 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Cengiz Ergün, “Manisa’mızın 35 yıldır yapılamayan imar planlarını yaptık. Modern katı atık bertaraf tesisi ile 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdük. Patlamalarıyla televizyonlarda haber olduğumuz ve bizleri zehirleyen çöpten, bugün elektrik üretiyoruz.

Türkiye’de bir ilk olan evsel atıkların trenle taşınması projesinden, kavşaklara, rekorlar kırdığımız asfalt çalışmalarından alt ve üst yapılara, atıksu arıtma tesislerinden prestij caddelere, modern spor tesislerinden kırsal kalkınma desteklerine ve sosyal yardımlara kadar onlarca hizmet ve yatırımımız için Büyükşehir olduğumuz günden bugüne kadar, Manisa’mıza yaklaşık 11 milyar lira yatırım yaptık. Bu çalışmalarımızı hayata geçirirken Sayın Cumhurbaşkanımızın, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımızın, Değerli Bakanlarımızın, Cumhur İttifakımızın kıymetli milletvekillerinin, saygıdeğer teşkilatlarımızın ve siz değerli hemşerilerimizin her zaman desteklerini yanımızda gördük. Allah hepinizden razı olsun. Sevdamız olan Manisa’mız için, sevdamız olan güzel ülkemiz için, bu asil milletin “Türkiye Yüzyılı” hedefine emin adımlarla ilerlemesi için, tüm gücümüzle çalışacağız. ‘Gönül Bağıyla’ , “Canla Başla” her zaman hemşerilerimizin hizmetinde olacağız. Desteklerinizle yeni dönemde de inşallah yine tarih yazacağız” diye konuştu.

 

Manisalılar Vatan, Millet ve Bayrak Sevdalılarıyla Yol Yürümüştür 

Manisa’yı geleceğe taşıyacak projeler ürettiklerini dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bizler, sizlerin ihtiyacı olan ve yalnızca günü düşünerek değil, şehrimizi geleceğe taşıyacak projeler üretiyoruz. Bizler, Bu kadim şehrin belediye başkanları olarak Yunusemre neyse Köprübaşı da o olsun, Şehzadeler neyse Demirci de o olsun dedik.

Kula’mızla, Selendi’mizle, Soma, Kırkağaç, Sarıgöl, Gölmarmara, Ahmetli, Alaşehir, Turgutlu, Salihli, Saruhanlı, Gördes ve Akhisar’ımızla güzel Manisa’mızı değiştirdik ve geliştirdik. Çünkü bizler, önce ülkem ve milletim diyen Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ve ülkemizi daima ileri götürmek için çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcileriyiz. Bizler Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, özünde vatan sevgisi ve Türk milletine mensubiyet şuuru bulunan Cumhur İttifakı’nın neferleri olarak, vatanımızı ve şehrimizi geleceğe güvenle taşıyoruz. Sözlerimi noktalamadan önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sizler adına bir kez daha Manisa’mıza hoş geldiniz diyorum. Çok şükür ki Manisa, her zaman başaracak olanla, vatan, millet ve bayrak sevdalısı olanlarla yol yürümüştür. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta da Manisa; Büyükşehirle birlikte 17 ilçesiyle Cumhur İttifakı diyecek ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a; Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye Cumhur İttifakı’nın zaferinin müjdesini verecektir. Bu duygularla 31 Mart seçimlerinin Manisa’mız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Bir kez daha alanı dolduran siz değerli hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” diyerek konuşmasını tamamladı.