Başkan Cengiz Ergün, “Türk Milleti Sonsuza Kadar Var Olsun”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, TÜRKAV, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Hukuk Enstitüsünün Başkan ve üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Cengiz Ergün, “Türk Milleti Sonsuza Kadar Var Olsun”

Başkan Ergün, “Türk Milleti Sonsuza Kadar Var Olsun”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, TÜRKAV, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Hukuk Enstitüsünün Başkan ve üyeleri ile bir araya geldi. 15 yıllık süreçte Manisa’ya 1060 büyük proje kazandırdıklarını ve Büyükşehir olduktan sonra 11 Milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Başkan Cengiz Ergün, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde vatandaşların teveccühleri ile Manisa’nın ihtiyacı olan yatırım, proje ve hizmetleri hayata geçireceklerini söyledi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın katılımıyla TÜRKAV, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Hukuk Enstitüsünün Başkan ve Üyeleri ile toplantıda bir araya geldi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen toplantıya MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, KAÇEP İl Başkanı Gonca Aras, TÜRKAV Şube Başkanı Ali Yurddaş, Türkiye Kamu Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, Türk Hukuk Enstitüsü Manisa Şube Başkanı Sezer Berkay Çelikkanat, Türkiye Kamu Sen’e bağlı sendikaların başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantı, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Türk Hukuk Enstitüsü Manisa Şube Başkanı Sezer Berkay Çelikkanat, Türkiye Kamu Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz ve TÜRKAV Şube Başkanı Ali Yurddaş açılış konuşmaları yaptı. Toplantının devamında Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt kürsüye davet edildi. Kurt, “31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 15’inci mahalli idareler seçimi olacak. Bu seçimin demokrasi şöleni olarak gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum. Cumhur İttifakı olarak tüm kadrolarımızla bu seçime hazırlanıyoruz, bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah’ın izniyle 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler, Cumhur İttifakının zaferiyle sonuçlanacaktır. Ben bu güzel toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Birlikteliğimiz Daim Olsun’

Kurt’un ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün bir konuşma yaptı. Başkan Ergün, “Hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bu güzel toplantının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Gösterdiğiniz ilgi ve yakınlık bizleri mutlu ediyor. Rabbim, bu güzel birlikteliğimizi daim etsin” diyerek konuşmasına başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bilge Lider Bahçeli’ye Teşekkür
Başkan Ergün konuşmasının devamında, ‘Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle 4. kez Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığımızın açıklanmasıyla birlikte Cumhur İttifakı bünyesinde yeni zaferlere imza atmak için Manisa’mızda canla başla çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli’ye, Manisa’mıza olan ilgileri ve şahsıma olan güvenleri nedeniyle teşekkürlerimi arz ediyorum” diyerek teşekkür etti.
1060 Projeyi Hayata Geçirdik 

1060 Büyük Proje ile 30 büyükşehir arasında her zaman üst sıralarda yer aldıklarını belirten Başkan Cengiz Ergün, ‘Geride bıraktığımız 15 yılda ve Büyükşehir olarak geçen 10 yıllık sürede, şehrimizin sorunlarını bir bir çözüme kavuşturmuş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Gösterdiğiniz teveccühle 3 dönemdir mensubu olmaktan gurur duyduğum Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik anlayışının en güzel örneklerini Manisa’mızda ortaya koyduk. Bize olan güveni çok şükür hiçbir zaman boşa çıkarmadık. 10 yıllık bir büyükşehir olmamıza rağmen hayata geçirdiğimiz 1060 büyük projemizle 30 Büyükşehir içerisinde her zaman üst sıralarda yer aldık’ ifadelerini kullandı.
11 Milyar Lira Yatırım Yaptık

Manisa’da 35 yıldır yapılamayan imar planlarını yaptıklarını ifade eden Başkan Ergün,  “Modern katı atık bertaraf tesisi ile 40 yıllık çöp sorununu tarihe gömdük. Patlamalarıyla televizyonlarda haber olduğumuz ve bizleri zehirleyen çöpten, bugün elektrik üretiyoruz. Türkiye’de bir ilk olan evsel atıkların trenle taşınması projesinden, modern kavşaklara, rekorlar kırdığımız asfalt çalışmalarından alt ve üst yapılara, atıksu arıtma tesislerinden prestij caddelere, modern spor tesislerinden kırsal kalkınma desteklerine ve sosyal yardımlara kadar onlarca hizmet ve yatırımımız için Büyükşehir olduğumuz günden bugüne kadar, Manisa’mıza yaklaşık 11 milyar lira yatırım yaptık. Büyükşehir Belediye bütçemizin yüzde 40’ını yatırımlara ayırdık. Bu oran, son 10 yılın ortalamasıdır. Geçtiğimiz ay şehrimize teşrif eden Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz, bu durumu takdirle karşıladı. Bakanımız Mehmet Şimşek, bütçemizin yüzde 40’ının yatırıma ayrılmasının muazzam bir şey olduğunu dile getirdi ve kaynakların eser anlamında millete dönmesinin önemine vurgu yaparak, bizlere teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Yardımcımız da, bütçesinin yüzde 40’ını yatırıma ayıran Manisa Büyükşehir Belediyemizin gerçekten bir belediyecilik örneği sergilediğini ifade ettiler. Kıymetli devlet büyüklerimizin bu övgüleri, hem şahsım hem çalışanlarımız hem de Manisa’mız için büyük bir gurur kaynağı oluyor. İşte Manisa’mızın kaynaklarına böyle sahip çıkıyoruz” dedi.
Vatanımızı ve Şehrimize Geleceğe Güvenle Taşıyoruz


Başkan Cengiz Ergün, “Bizler, “önce ülkem ve milletim” diyen Türkmen Beyimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin temsilcileriyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; özünde vatan sevgisi ve Türk milletine mensubiyet şuuru bulunan Cumhur İttifakının temsilcileri olarak, vatanımızı ve şehrimizi geleceğe güvenle taşımanın gayretini gösteriyoruz. Manisalı hemşerilerimiz teveccüh gösterir, 5 yıl daha bizleri bu makamlara layık görürlerse, yeni dönemde de yine şehrimizin gerçekten ihtiyacı olan yatırımları, projeleri ve hizmetleri hayata geçireceğimizden hiç şüpheniz olmasın” ifadelerini kullandı.
TÜRKAV’ın 35. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sözlerimi noktalamadan önce bu güzel birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar sürmesini yürekten diliyorum. 6 Mart 1989’da Başbuğumuz Alpaslan Türkeş’in emri; Liderimiz Devlet Bahçeli’nin maddi ve manevi katkıları ile kurulan, Türk Milliyetçiliği ve Ülkücü Hareketin kamudaki sesi, devletin asil evlatları TÜRKAV'ımızın 35. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Türkiye Kamu-Sen ve bu sendikamıza bağlı sendikalarımızın tüm yöneticilerine ve üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum. 1977 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Türk Hukuk sistemine katkıda bulunmayı kendilerine ilke edinen Türk Hukuk Enstitüsü’nün değerli yöneticilerine ve kıymetli hukukçularına çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Türk Milleti Sonsuza Kadar Var Olsun 


Başkan Ergün, “Kırım’dan Doğu Türkistan’a, Karabağ’dan Kıbrıs’a, Kerkük’ten Kaşgar’a kadar yüce Allah, Türk milletini sonsuza kadar var etsin. Bu anlayışla göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin, cennet vatanımıza, ay-yıldızlı al bayrağımıza, vatanımıza, milletimize bağlı ve bu değerleri her zaman el üstünde tutacak bir nesil olarak yetişmeleri için üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin” ifadeleri, bizlerin ışığı ve ilkesi olmuştur. Bu duygularla ebediyete uğurladığımız tüm değerli Türk büyüklerini sonsuz saygıyla anıyor, toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene!” diyerek coşkulu bir şekilde konuşmasını tamamladı.
Manisa Cumhur İttifakına Sahip Çıkacaktır

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, konuklara seslendi. Akçay, 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde, Manisa’nın tercihini Cumhur İttifakından yana kullanacağını söyledi. Akçay, 2009’dan beri Manisa’ya hizmet veren Başkan Cengiz Ergün’ün önümüzdeki 5 yıl boyunca aynı aşkla ve şevkle kente hizmetlerini sürdüreceğini söyledi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi ve program noktalandı.