CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın: “Geçen seçimde olduğu gibi birleşe birleşe kazanacağız”

Turgutlu’da 31 Mart Yerel Seçimine sayılı günler kala seçim çalışmalarını gece gündüz demeden yoğun tempoda sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Çetin Akın, Albayrak Mahallesi Camiönü Meydanı’nda hemşehrileriyle buluştu. Başkan Çetin Akın, “Yeniden başaracağız, mutlaka kazanacağız. Bu gece Camiönü bir başka güzeldi, bu gece Camiönü taş atanları değil sevgi yayanları seçti” dedi.

CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın: “Geçen seçimde olduğu gibi birleşe birleşe kazanacağız”

CHP Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın: “Geçen seçimde olduğu gibi birleşe birleşe kazanacağız”

Turgutlu’da 31 Mart Yerel Seçimine sayılı günler kala seçim çalışmalarını gece gündüz demeden yoğun tempoda sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Çetin Akın, Albayrak Mahallesi Camiönü Meydanı’nda hemşehrileriyle buluştu. Başkan Çetin Akın, “Yeniden başaracağız, mutlaka kazanacağız. Bu gece Camiönü bir başka güzeldi, bu gece Camiönü taş atanları değil sevgi yayanları seçti” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın, seçim çalışmalarına devam ediyor. Gittiği her yerde halktan yoğun ilgi gören Başkan Çetin Akın Albayrak Mahalle sakinleri tarafından davul zurna, meşaleler, konfetiler ve havai fişek gösterileri eşliğinde coşkuyla ve gururla karşıladı.

Başkan Çetin Akın, Albayrak Mahallesi Camiönü Meydanı’nda beş yıl boyunca Turgutlu’nun her noktasında yapılan nitelikli çalışmaları, projeleri hemşehrilerine anlattı ve yapacak olduğu projeleri paylaştı.

“Ben o köylünün efendisi, o köylülere hizmetkar olmaya geldim”

Çiftçilerin hayatını kolaylaştıran çalışma ve projeleri hayata geçirdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisinin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın, “Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız iş Turgutlu Belediyesine bugünkü değeri 50 milyon lira olan bir asfalt şantiyesi kurmak oldu. Bu kurduğumuz asfalt şantiyesiyle bugüne kadar Turgutlu Ovası'nda 250 kilometre ova yolu asfaltlaması yaptık. Yine çiftçilerimiz bizim için değerli dedik. Turgutlu Ovası'nın 19 noktasına su dolum istasyonları kurduk. Artık Turgutlu Ovası'nda çiftçimiz tarlasından çıktığında gittiği her bir buçuk kilometrede bir su dolum istasyonuyla buluşabiliyor. Ve ücret ödemiyor ve 6 dakikada bir taralını doldurabiliyor. 2 dönem belediye başkanlığı yaptım diyenler, 30 yıl bu memleketi yönetenler sizlere bir tane su dolum istasyonu düşünüp de kurdular mı? Bir tane asfalt şantiyesi kurup, ova yollarını asfaltladılar mı? Türkiye'de hiç olmayan bir maden ocağı ruhsatı alıp sizin bundan sonra kalmış olan ova yollarınızı asfaltlamak için bir maden ocağı almayı düşündüler mi? Maden ocağı ruhsatı aldık, ova yollarında dolgu malzemesi ihtiyacını karşılayacak ve 50 yıla yetecek bir maden ocağı ruhsatımız var. Allah nasip ederse bu dönemi de kazanırsak nasıl ova yollarının ana bölümlerini asfalt yaptıysam ara yollarınızın tamamını da asfalt yapacağım. O su dolum istasyonlarını ihtiyaç duyulan her noktaya dikeceğim. Nasıl bir buçuk kilometre de bir su dolum istasyonuna ulaşıyorsanız artık 500 metre gittiğinizde bir su dolum istasyonuyla karşılaşacaksınız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne diyor? Köylü milletin efendisidir diyor. Ben o köylünün efendisi, o köylülere hizmetkar olmaya geldim. O köylülere bundan sonra da hizmetkar olup hizmet edeceğim. Hemen solunuzda, bir Cuma Pazarı var. Yıllarca siyasetçiler geldiler, dediler ki; biz bu Cuma Pazarını yapacağız, bunun sözünü verdiler. 30 yıl yönettiniz. Niye yapmadınız? Fırsat gelmedi değil mi? Cuma pazarını yapabilmek için, o pazar yerini almak için tam 3 yıl mücadele ettim. 2022 yılında Büyükşehir Belediyesine 2 defada 2 milyon 204 bin lira para ödeyerek o yerin tapusunu Manisa Büyükşehir Belediyesinden aldım, Turgutlu Belediyesine kazandırdık. Büyükşehir Belediyesinden Dutlu Yolu alabilmek için tam 4 buçuk yıl mücadele ettim. 4 buçuk  yılın sonunda bundan 5 ay önce bize Dutlu yolu devrettiler. O beni eleştiren arkadaşlar bunu da mı bilmiyordunuz? Bu yolun büyükşehire ait olduğunu da mı bilmiyordunuz? Büyükşehir Belediyesinde 10 yıldan beri bu yol. Niye yapmadılar?” dedi.

“Turgutlu Belediyesine gelir getirecek bir proje”

Turgutlu Belediyesine gelir ve kaynak yaratacak projelerini açıklayan Başkan Çetin Akın, “Bundan sonraki yapacak olduğumuz bir proje, Turgutlu Belediyesine gelir getirecek bir proje. Sizlere açıkladığımız projeleri hayata geçirmek için paraya ihtiyaç var. Parayı bulmak için Turgutlu Belediyesine 72 dairelik bir konut projem var. Yeri hazır, projesi hazır ihalesi bekleniyor. Bizim 850 tane çalışanımız var. Birilerinin dediği gibi 1500 çalışanımız yok. 850 tane mesai arkadaşımız şu anda güvenlikli bir şantiyede hizmet yapmıyor. 5 yıl içerisinde Turgutlu Belediyesine kazandırdığımız 240 bin metrekare arazi var. Bu arazilerin içerisinde asfalt şantiyemizi taşıyoruz, yeni bir beton santrali ve yeni bir sıcak asfalt şantiyesi kuruyoruz. O kuracak olduğumuz sıcak asfalt şantiyesiyle ova yollarınıza daha kaliteli hizmetler vereceğiz. O asfalt şantiyesinde ürettiğimiz malzemeleri dışarı satma imkanımız var. O belediyelerden gelir elde edeceğiz üretimden. Yine beton santralini kurup, beton santralinde ürettiğimiz betonları buradaki müteahhitlerimize, dışarıdaki belediyelere satarak bir gelir elde edeceğiz belediyemize. O işçilerimizin şantiyesinde iş güvenliği kanunlarına uygun hizmet edecek. Şu anki şantiyemizin yerini boşaltıyoruz. Toplam 60 bin metrekare bir alan, sayın Kaymakamımızla görüştük. Burada ciddi projelerimiz var. O projeleri hayata geçirebilirsek Turgutlu’nun trafik sorununu çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Siyasi bir ahlaksızlık yaptılar”

 

Yapılan iftira ve yanlış beyanlara cevap veren CHP’nin Turgutlu Belediye Başkan adayı Çetin Akın şunları söyledi:

“Siyasette o kadar yüzsüzlüğü ele verdiler ki, korkuyorlar. Sahte belgeler, sahte gazeteler. Manisa Büyükşehir Belediyesinin arabasında kim dağıtıyor? Manisa Büyükşehir Belediyesinde meclis üyesi bir arkadaş, Büyükşehirin zabıta memuru. Bunlar gece çıkıyorlar, iftiraları yapıyorlar. Bunların hepsinin hakkında suç duyurusunda bulundum. Bana iftira atan, yanlış beyanda bulunan siyasetçiler hakkında da suç duyurusunda bulundum. Çalışanlar MASKİ çalışanları, sizlerin haklarından, vergilerinden maaş alıyorlar. MASKİ’nin arabası, kamunun arabası. Broşürler, o belgeler ciddi paralar. Ben bastıramıyorum. Param bittiği için artık seçim broşürü falan bastıramıyorum. Bütün Turgutlu halkına söylüyorum; biz emekle geleceğiz, sizlerle beraber olacağız, sizlerin desteğiyle burada olacağız. Başka bir şey daha yaptılar toplu bir şekilde cevap vereceğim. Geçen hafta siyasi bir ahlaksızlık yaptılar. Benim evim dar sokakta, Pınar Sokak, Erdoğmuş Sokak'ın kestiği yer. Daracık bir sokak konvoylarını benim evimin önüne sokup, havai fişekler atıp Çetin Akın aşağı in diye bağırdılar. Bu siyasi bir ahlaksızlıktır, çaresizliktir, gözü dönmüşlüktür, terbiyesizliktir. Kamunun malını heba edenden, faydalanandan Müslüman olur mu? Haram yiyenden Müslüman olur mu? Bunlara göz yumandan milliyetçi olur mu? Bunlar mevsimlik Müslümanlar, mevsimlik milliyetçiler bunlar. Bunlarla da kalmadılar, Bulvara bir afiş astılar. Hepiniz biliyorsunuz değil mi? Ama bir saat sonra kaldırmak zorunda kaldılar. Kardeşim madem kaldıracaktın, niye astın? Bunların tek derdi bizleri ayırmak bölmek. Ama biz buna inat geçen seçimde olduğu gibi birleşe birleşe kazanacağız.”

CHP’li belediye başkan adayı Çetin Akın ziyaretinin sonunda, “Yeniden başaracağız, mutlaka kazanacağız. Bu gece Camiönü bir başka güzeldi, bu gece Camiönü taş atanları değil sevgi yayanları seçti. Güzel hemşehrilerimizin heyecanı, umudu, coşkusu, kalabalığı gösteriyor ki Turgutlu'muzda yine her çok güzel olacak. Hizmet için, halk için, güzel bir gelecek için ikinci dönemimizde de çok çalışacağız” sözleriyle hemşehrilerilerine teşekkürlerini iletti.