Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 2 ayda 75 bin, yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz.

Deprem konutları teslim ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu. 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutu teslim edeceklerini belirten Erdoğan, "Tüm kayıpları telafi etmek boynumuzun borcudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 2 ayda 75 bin, yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 2 ayda 75 bin, yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin en çok yıkıma yol açtığı kentlerden Hatay’da tamamlanan deprem konutları elektronik ortamda yapılan kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Kura çekimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem felaketinde yitirilen canların yüreklerdeki acısının hala taze olduğunu söyledi.

Deprem bölgesindeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 ay içinde 75 bin konutun daha hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.

               Yaklaşık bir yıl önce 6 Şubat gününün erken saatlerinde yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliği ile yüreklerimizi yakmayı sürdürmektedir. Buradan depremde kaybettiğimiz 53 binin üzerindeki vatandaşımızın her birine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza da geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum.

               Deprem 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 7 bine yakın köy ve mahallemizde ağır yıkıma yol açarken, 14 milyon vatandaşımız afetten doğrudan etkilendi. Öyle ki depremde yıkılan 39 bine yakın binanın 26 bininde arama-kurtarma faaliyeti yürütülmesi gerekmiştir. Ayrıca 200 binden fazla ağır hasarlı bina ile karşılaşılmıştır. Deprem bölgesine 1 milyon çadır gönderilmiş, 215 binin üzerinde konteyner kurulmuş, 349 bin haneye kira yardımı yapılmış, taşınma ve destek ödemelerinde bulunulmuştur. Büyük felaketler ve büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin, gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır. Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihi sınamayı başarıyla vermiştir. Asrın felaketini asrın dayanışmasına dönüştürerek o zor günlerin geride kalmasını temin ettik.