Alaşehir Belediyesi Baklacı Mahallesi’ne Çok Amaçlı Salon Temeli atıldı.

Alaşehir Belediyesi Baklacı Mahallesi’ne Çok Amaçlı Salon Temeli atıldı.

Baklacı Mahallesi’ne Çok Amaçlı Salon 
Alaşehir Belediyesi Baklacı Mahallesi’ne Çok Amaçlı Salon Temeli atıldı. 450 M2 alan üzerine yapılacak tek katlı salon, 15 gün sonra hizmete girecek. Salon açılışında belediye lokma döktürdü, belediye hizmet aracı katılımcılara, çay, kahve ikramında bulundu. Üst yapı çelik konstrüksiyonları yaklaşık 6 ay önce tamamlanan ve 15 gün içerisinde tamamlanması planlanan salon açılışına Alaşehir Belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, belediye meclis üyeleri,  Baklacı Mahallesi muhtarı Mustafa Türk ve mahalle sakinleri katıldılar. 
Açılışta konuşan belediye başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, beş yıl önce yola çıkarken teşhis  ve tedavilerimizi yaparak,  ne yapacağımızı,  nasıl tedavi edeceğimizi,  memleketimizin öncelikli sorunlarının neler olduğunu görmüştük. Başlıca sorunumuz köylerdeki yol problemleriydi ve belediyemizi  zor zamanda almıştık. En zor 17. Belediyeydik. Belediyemizi ayağa kaldırmak iki senemizi aldı,  kalan üç sene içerisinde köylerimize yol yaparak ,  ana sorunumuz olan yolların bir çoğunu yaptık , ayrıca köprü sorunları vardı,  taşımalı eğitim gören öğrencilerin ulaşımlarını yapamadığı,  ambulansın giremediği,  çocukların eğitime sağlıklı bir şekilde giremediği köprülerimizden 22 tanesini hayata geçirdik ve o bölgelerde kanayan yaralara parmak basmış olduk. Yine bazı mahallelerimizde çok amaçlı salon eksikliği vardı,  bazı mahallelere düğünlere gittiğimde ben de kendimden utanıyordum. Yağmurun,  çamurun altında , tozun toprağın içersinde,  gelinlik eteklerinin çamur olduğu o hijyenik olmayan ortamlarda düğünlerin yapıldığını gördük.  87 mahallemiz var,  bunlardan bir çoğunun düğün salonlarını yaptık. Kurudere, Göbekli, Şahyar,  Çeşneli,  Selce ve bugün burada temelini attığımız Baklacı  Mahallemizde  düğün salonları temelleri atıyoruz.  Bunların çelik konstrüksiyonları  6 ay  önce elimize gelmişti,  ancak ruhsat işlemlerinden dolayı bugüne kaldı.   Kemaliye gibi büyük bir mahallemizde  düğün salonu yapılıyor , böyle büyük bir mahallemizde düğün salonunun olmayışı , şimdiye kadar yapılmamıştı. Bu   bizim ayıbımızdı. Hedefimiz köyleri yaşanır hale getirmek ve köylümüzü   milletin efendisi yapmak. Köylü bizden yol,  su,  elektrik gibi basit ve zorunlu  ihtiyaçlarının  giderilmesini istiyordu. Biz de bunların giderilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik,  gösteriyoruz. İşte bugün burada temelini  attığımız düğün salonunda da çocuklarımızı evlendireceğiz,  söz keseceğiz,  nişanlayacağız,  asker eylencelerini  yapacağız. İnşallah burada kıyılan nikahlar olacak. Eskiden düğün salonlarını 1 milyona yapıyorduk,  şimdi sadece çatısına 1 Milyon 500 bin  veriyoruz. Artık köylerimiz yatırım almaya başladı.  Alaşehir hakkını almıştı,  şimdi köylerimiz yatırım almaya başladı. Köylerimizde de yollarımız,  çocuk  oyun gruplarımız,  çok amaçlı salonlarla,  köprülerle,  peyzaj çalışmalarıyla köylerimizde tıpkı şehirdeki yaşam şartlarını kazandılar.  Törenimize katıldığınız için bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen tüm belediye  personellerimize ve sizlere teşekkür ediyoruz,  dedi. 
Baklacı mahallesi muhtarı Mustafa Türk, düğün salonumuzun yapılmasında emeği geçen başta belediye başkanımız Ahmet Öküzcüoğlu olmak üzere tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz,  salonumuz hayırlı olsun,  dedi. 
Baklacı mahallesi sakinleri karda kışta yağmur da  soğukta,   sıcakta,  toz,  toprak içerisinde düğün yapmak zorunda kalıyorduk .  Salonumuzun yapılması ile bu sıkıntılardan kurtulmuş olacağız. Başta belediye başkanımız Ahmet Öküzcüoğlu olmak üzere  emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz,  dediler